Meer over Reestzin

Kunst met een buitenkans!

Wat maakt het magische riviertje de Reest in je wakker? 28 geselecteerde deeltijdkunstenaars lieten zich inspireren en raken door de natuur van het Reestdal. Tijdens drie weekends in september nemen ze je mee langs de oevers van de Reest op de grens van Drenthe en Overijssel. Stuur je geest op avontuur en kom kunst kijken, wandelen, natuur beleven, verwonderen en opladen. Vertrekpunt is landgoed ‘t Ende in buurtschap De Stapel, één van de natuurschatten van stichting Het Drentse Landschap. Met een buitenkansje: drie keer per dag ben je welkom voor rondleidingen door de kunstenaars zelf.

Kunst- en natuurwandelroute zwerf 2 kilometer door het Drentse deel van het ongerepte Reestdal Binnen- en buitenkunst met installaties, teken- en schilderkunst, sculpturen, textiel, keramiek, video, fotografie en meer Ontmoet de makers rondleidingen om 12, 14 en 16 uur door de kunstenaars (vooraf reserveren via deze website, klik hier) Filosofenterras bestel je picknickmand en trek de natuur in, of rust uit en praat na met een drankje (picknickmand vooraf bestellen via deze website, klik hier)

Het overzicht van de makers van Reestzin vind je hierVolg de makers ook op Facebook bij @bureaubuitenbereik en #reestzin

Het natuurgebied rond ‘t Ende wordt beheerd door Stichting Het Drentse Landschap, die zich inzet voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe en de zorg heeft over onder meer 8500 hectare Drentse natuur.

In de regio 

Reestzin vindt gelijktijdig plaats met kunstroute Grensloos Kunstverkennen in De Wijk en IJhorst. Beide zijn onderdeel van de Cultuurexplosie van de gemeente De Wolden. Tip: in de beeldentuin van havezate De Havixhorst is in september een expositie te zien van kunstenaar Eric Claus.