Boekje over de makers en hun kunst

The making of

Ontdek het verhaal van de makers Bij Reestzin hoort een naslagwerkje van 52 pagina’s. Daarin vertellen de kunstenaars over het vertrekpunt voor hun werk en het proces van kunst maken voor deze unieke locatie in het Reestdal. Dit geeft een compleet beeld van de kunstenaars en hun kunstwerken. Het boekje Reestzin | 28 makers nemen je mee is verkrijgbaar op 9-10, 16-17 en 23-24 september op landgoed ‘t Ende in De Stapel bij De Wijk. Prijs: 10 euro. Te koop op het Filosofenterras.

Tip: wie het boekje meteen bij de kassa aanschaft of vooraf bestelt bij het reserveren van een rondleiding via deze website, heeft recht op gratis toegang

Uit ‘Reestzin | 28 makers nemen je mee’:
Nynke Venema uit Gorredijk over haar interactieve videoinstallatie voor Reestzin: “Wat mij altijd treft in de natuur is die totale aanvaarding. De natuur schikt zich in het feit dat alles is zoals het is en gaat zoals het gaat."

Dick Doorduin uit Meppel over zijn ruimtelijke werk en foto’s voor Reestzin: “Nederland ervaar ik als zompig, drassig, een grote spons. Ik verlang naar stevigheid, hardheid, een landschap waar je je aan kunt stoten, maar ook op kunt bouwen."